Autor: Dnevnik

Novi Sad
03.11.2017.
12:09 > 12:43
Meštani Ulice kralja Petra I u Veterniku već godinama imaju problema sa vozilima koji konstantno prolaze ulicom, a najveći problem im prave kamioni teži od pet tona.
  • 4 generacija u NS

    06.11.2017 20:19
    Bla bla 03.11.2017 • 20:55
    Veternik
    To sto mi u Veterniku imamo kuce od cetiri sprata a dosli smo samo sa kesama pokazuje koliko smo sposobniji od vas "starosedeoca" koji sedite u svojim memljivim stanovima koje ste nasledili od baba i deda Austrijskih konjusara :) bez kompleksiranja molicu veliki VOJVODZANI ;)

    Priznajem da nisam sposoban, jer su moji preci gradili tako što su prvo izvadili građevinsku dozvolu,koju su platili, pa onda zidali.Za razliku od vas koji ste prvo napravili pa vam bilo skupo 100 evra za legal'zac'ju.Mozete imati veće kuće i skuplja kola od mene, ali ja sam u mojoj kući četvrta generacija, imam prabakinu diplomu iz 1917e dok vi imate kupljenu iz 2017e. Boli vas što nemate ni obrazovanje ni manire pa znate samo s sumnjivim novcem da se razmećete. Primili smo vas kao braću i sestre, a ponašate se prema nama kao maćeha prema pepeljugi.
  • milena

    06.11.2017 09:03
    problem u Petrovaradinu
    U Preradovićevoj i Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu je strašno. Dobro je da kuće i zgrade izdrže i 10 godina a da se ne sruše. Zašto je tako, lokalni preplaćeni političari uopšte ne brinu. Oni verovatno planiraju selidbu zajedno sa onima koji su ih doveli i ustoličili na vlasti. tačno je da je u nekon delu noći obustavljen saobraćaj teških motornih vozila ali čim ujutro krene teški saobraćaj svima u ove dve ulice nastupa pakao. Možda treba da naplatimo prolaz ovim vozilima i izgradimo obilaznicu ali bez učešća vlasti u ovom projektu jer nema tih para koje vlastodršci sa sve mlađim partijskim sponzorušama napumpanih usta i grudi neće potrošiti odnosno uništiti.
  • Biljana

    05.11.2017 16:31
    Vecina komentatora
    ...ni ne zna koja je to ulica. Nekada se zvala Novosadska. A nasa porodicna kuca se nalazi bas u toj ulici, zapravo na cosku te i jos jedne..i to 46 godina. Moja vrsnjakinja! Ne znam ko je u mestu na vlasti ali se slazem sa bilo kakvim predlogom koji bi saobracaj usporio. Brzina kojom vozila prolaze je kazneno delo u 80% slucajeva. Na nekim delovima kolovoz je ulegnut, kad sleper projuri zadnji deo odskoci, napravi buku i nesto slicno zemljotresu. Spavanje? Samo sa Tritico 0,75 mg!
  • Pićuka

    04.11.2017 14:07
    Bla,bla@ Ja sam imao firmu i kupio sam stan za 70.000 DM. Najmanje toliko sam uplatio poreza državi dok sam to ostvario. Koliko ste vi "sposobni" uplatili poreza dok ste pravili te kuće? Inače kroz ulicu Mileve Marić pola Veternika prolazi brzinom ne manjom od 60 km a ograničeno je na 30 km.
  • Komsija

    03.11.2017 21:20
    Tolerancija
    Portal 021 mi je omiljeno internet portal koji posecujem zato sto znam da na njemu mogu procitati sva desavanja u gradu i vesti koje su na nivou profesionalnog novinarstva koje danas vise ne postoji. Molio bih urednike i administratore da zabrane diskusiju na temu dodjosi i starosedeoci je pre svega smo svi mi kojoi zivimo u ovom gradu novosadjani. Ja, na zalost, vise ne zivim u gradu u koji su moji preci dosliudosli u periodu osnivanja i ovde u dalekom svetu gde sada zivim niko mi nije rekao da sam dodjos vec mi pomazu da se prilagodim novom nacinu zivota. Novosadski je biti tolerantan, to sto sam potomak prvih novosadjana ne znaci da sam starosedelac vec prihvatanje onih koji traze bolji zivot u nasem gradu kao sto su to radili moji preci.
  • VladaN

    03.11.2017 21:09
    sto se cudite?
    Petrovaradin oduvek trpi,ranije neka ex gradska vlast nije mogla da spreci slepere da ur nisu most Slobode,mah zbog nesodirljivog Karin komerca,tako da ovo nije nesto novo. Nema reda niti ce ga biti u ovoj zemlji selektivnih zakona i kaznene politike.
  • Neko

    03.11.2017 21:01
    @ex chapman
    Tu gde si sad tu prosipaj svoju mržnju,odavde si otišao i pusti sad nas da se mučimo,a ti uživaj kao što pričaš.
    Ako toliko patiš vrati se pa sedi ispred trgovine uzmi pivo i pametuj.
  • Bla bla

    03.11.2017 20:55
    Veternik
    To sto mi u Veterniku imamo kuce od cetiri sprata a dosli smo samo sa kesama pokazuje koliko smo sposobniji od vas "starosedeoca" koji sedite u svojim memljivim stanovima koje ste nasledili od baba i deda Austrijskih konjusara :) bez kompleksiranja molicu veliki VOJVODZANI ;)
  • Sedelac

    03.11.2017 20:50
    Za rampu Veterničku
    A kako da imas put i ostalo kad si kucu napravio bez papira i vodu sto imate je kapa
  • Sale NS

    03.11.2017 19:39
    Pre neki dan ...
    ... za Dan mrtvih sami šao na veliko groblje, iz pravca NS ispred mene je levo skrenula šleperčina sa prikolicom i onim uzanim putićem uz ogradu, pa pored sala za daće, otišao levo ka Sajlovu ??? i taj put ka Sajlovu i Veterniku je uzan ali zato bratija ne haje za to. Milicije nigde.
  • Ludilo

    03.11.2017 19:36
    Dogorelo
    Ovako svima ovde, svi ste i.ioti, dosta mi je svih vas i starosedelaca i dođoša, ili naučite da živite kao ljudi jedni sa drugima ili pakujte kofere svi pa negde drugde da više ne gnjavite malo preostalog sveta vašim kompleksima i superlativima o vašim plemenskim grupama, svi ste isti, jedan novcic dve strane. Za sve koji se pitaju dok čitaju šta sam ja ja sam ko zna koja generacija ovde i naučen sam da delim ljude na dobre i loše. Vi ste svi loši jer nikom pa ni sami sebi nedonosite dobro!!! Ajd pozdrav!!!!
  • Ana

    03.11.2017 18:56
    Ne znam tacno lokaciju ulice u Veterniku, pa ne znam koliko su stare kuce..U Petrovcu, kuce u najuzem delu ulice, prema Silbasu, stare su u proseku 30 g,legalne.. Za vreme proslog rata ona je rasirena maksimalno, jer su tu prolazili tenkovi i ko zna sta..Elektricni stubovi su jedva na 50cm od puta a najblize kuce 3 do 5m. Sada je to regionalni put.. Kada prodje kamion od preko 30t po rupama i ulegnucima... ravno je zemljotresu..Verovatno ne bi smeli, ali ih ima..
  • miki021

    03.11.2017 18:45
    @Zvekete
    Nemojte da lupate molim vas ako vec ne poznajete situaciju, kuce u centru su pravljene pre 30-40 godina kada je zakon bio mnogo stroziji i vise se zahtevalo nego danas, nisi smeo da napravis ni pusnicu bez dozvole a kamoli kucu.
  • Nenenkomail@yahoo.co

    03.11.2017 18:39
    Veterničani se bune
    Dođite u Petrovaradin pa da vam bude lakše Preradovićeva Ili Reljkovićeva pa birajte
  • Djoka

    03.11.2017 18:33
    Prvo neka svi plate legalizaciju za kuće.
  • Milan

    03.11.2017 18:03
    Novosadcki
    Bravo novosadjani. Samo pljuj, deli, a pojma nemate. Niti je neko u Veternik dosao zato sto je hteo, niti su "dodjosi" u kralja petra. Toliko znate o istoriji Vojvodine koju toliko uzdizete. Dok sedite u salonskim stanovima koji je retko koji posteno zasluzen od kada su se sazidali svi vam ruse grad. Nemojte se vi brinuti za Veternik. Prezivecemo i ovako od grada nismo dobili nista zivo.
  • detelina

    03.11.2017 17:28
    Na vidiku je još jedan novi semafor,jer Bože moj,to je proveren metod smirivanja javnosti...
  • Zaheban

    03.11.2017 17:26
    A negde to rade ovako
    Hitno napraviti novi urbanistički plan koji ne predviđa kuće pored puta.
    Otkupiti ljudima zemlju i porušiti te kuće.
    Državni iseljivači neka stupe na scenu.
    Sve demokratski. Ne zemokratski, već demokratski.
    E, nemojte minuse, veoma se potresem onda.
  • nn

    03.11.2017 16:20
    Backi Petrovac je na zvezdi puteva to mu je i prednost i mana.
    Verovatno su Zakonom o saobracaju predvidjeni putevi dozvoljeni zaaobracaj teskih teretnih vozila.
  • G

    03.11.2017 16:08
    samo u Smrdojvodini
    Sve fašista do fašiste koji vole da građanima tik uz kuće saobraćaju šleperi.
  • NS

    03.11.2017 16:07
    Hitno zabraniti saobraćaj kamionima kroz Kralja Petra I. Kakvi usporivači, nazležnost saobraćajne policije itd.. Samo prebacuju odgovornost sa jednih na druge. Dakle upravo za saobraćaj: Zabrana teretnjaka!
  • комша

    03.11.2017 15:59
    LALA 03.11.2017 • 15:11
    samo u Smrdiji
    Sve zema do zeme.
    '''
    Зашто користиш назив за банатске Србе а пљујеш по Србији комплексашу? Банатски Срби су најлојалнији Срби у Војводини били и остали до данас олошу ксеонофобни!
  • puno s...te

    03.11.2017 15:45
    Nije valjda? A sta treba mi u rumenackoj, partizanskoj, jovana subotica,kneza milosa,marka miljanova...da kazemo? Cuti jedi kupsa i ne s..ri sto ti se trese nelegalizovana kuca na cetiri sprata.
  • Veternička rampa

    03.11.2017 15:30
    Vi imate put? Mi u Veterničkoj rampi nemamo ni put, kanalizaciju, ulično osvetljenje itd. Bio vam je Veliki Vođa i za njega su orali stari asfalt i presvukli ga novim, izgleda kao autoput i vi se još bunite? Stari rimljani su imali bolju infrastrukturu od Veterničke rampe u 21. veku! Samo napreDno u EU bez kanalizacije i asfalta!
  • socko

    03.11.2017 15:29
    > Trajno resenje je jedino u izradi obilaznice koja bi se nadovezala na bulevar Vojvode Stepe.
    ...
    > I mi u Petrovaradinu mucimo istu muku, meni kuca pukla na pola, svake godine krpimo, krecimo, tuga jedna...
    ...
    > Dodjite malo u Backi Petrovac..posto je prosiren put, kamioni prolaze na par metara od kuce. Kuca se trese, u vitrini zveckaju case,
    ...

    Ovo su sve pojavna lica jednog istog problema, u čijoj suštini ne leži nedostatak novca (jer se novac u ovoj državi lopatama razbacuje na potpune budalaštine, plus na korupciju, ali to je druga tema) već to što oni koji treba da planiraju, i još više odlučuju, ne poznaju načine na koji funkcionišu i/ili treba da funkcionišu uređena društva i države.

    Svi problemi ovog tipa se rešavaju time što se za tranzitne pravce prave tranzitne, regionalne saobraćajnice. Lokalne saobraćajnice ostaju tu gde su, povezuju naseljena mesta, a van naseljenih mesta se prave tranzitni, regionalni putevi. Dovoljno je da su sa 2 saobraćajne trake, dovoljno široke za saobraćaj teretnih vozila. Time se neželjeni saobraćaj izmešta van naseljenih mesta, i svi su zadovoljni.

    Jako dobar primer za to su regionalni putevi u Holandiji, većinom su putevi za saobraćaj motornih vozila ("expressways"), gde često ima samo po jedna saobraćajna traka u svakom smeru, sa punom linijom celom dužinom i "grbom" između da bi se fizički onemogućilo preticanje, sa malim proširenjem u svojstvu zaustavne trake. I tamo, sa 17 miliona stanovnika, to funkcioniše savršeno.

  • LALA

    03.11.2017 15:11
    samo u Smrdiji
    Sve zema do zeme.
  • Zivan

    03.11.2017 15:02
    Baš dobro što kuće pucaju, to je iponako divlja gradnja...
  • EvoOvako

    03.11.2017 14:51
    Najdraži
    Su mi ovi tipa "vaši kamioni, vaša preduzeća, vaše nelegalne kuće".... Dakle, onima u Pezosu ne pucaju kuće, jer su to "naše" ili "vaše" ili "njihove"?
    A u Begeču i Balkon Petrovcu i Silbašu?
    Ako niste do sada ukapirao sa seljenje na "nas" i "vas", bez obzira da li je nacija, "dođoštvo" ili nešto treće u pitanju, onda ste debili.
    Od "teškaša" u saobraćaju ISTE muke imaju i kuće Laka i friških dođoša, a bogme i onih dođoša posle Drugog rata.
  • Ana

    03.11.2017 14:48
    Dodjite malo u Backi Petrovac..posto je prosiren put, kamioni prolaze na par metara od kuce. Kuca se trese, u vitrini zveckaju case, krevet ako je na laminatu skakuce..I tako..u toku je rekonstrukcija puta, i nikako da se napravi obilaznica oko sela, nego bolje uloziti u postojeci..koji se zadnje dve godine i nije mogao nazvati putem koliko je bilo ulegnuca, rupa.. Pravo umece voziti se a da ti ne otpadne tocak..
  • Haos

    03.11.2017 14:46
    Ovo je praktično glavna ulica u Veterniku i pored zabrane za teretnjake bilo bi dobro proširiti je jer je potpuni kolaps poslednjih godina
  • Boxy

    03.11.2017 14:33
    I mi u Petrovaradinu mucimo istu muku, meni kuca pukla na pola, svake godine krpimo, krecimo, tuga jedna...
  • NN

    03.11.2017 14:13
    Zona 30
    Kroz ulicu Mileve Marić u kojoj stoji znak ZONA 30 kojega se niko ne pridržava, samo je pitanje dana kada će neko da strada. Kroz tu ulicu prolaze svi oni koji su bespravno sagradili kućerine i hacijende u produžetku Ulice, a voze kao po auto putu.
    Pozvao bih policiju da sa radarom stanu u tu ulicu da uspore silovne vozače .
    Posebna su priča bageri , šleperi , viljuškari koji kada prolaze u stanovima se moramo dovilivati da bi čuli ka šta proča
  • Замена теза

    03.11.2017 14:11
    Како ови изврћу ствари.. Бунимо се за пролаз теретњака а они ће ставити успориваче брзине. Мало нам је оних 6 према Сајлову. Генијалци.....
  • petrovaradin

    03.11.2017 14:08
    a šta reći za Preradovićevu i Reljkovićevu ulicu u Petrovaradinu???Danju i noću prolaze šleperčine,autobusi,kola,šahtovi su propali i nenormalna je buka.Ali koga je briga za to???
  • ex Pezos

    03.11.2017 13:39
    Resenje
    Trajno resenje je jedino u izradi obilaznice koja bi se nadovezala na bulevar Vojvode Stepe.Tom saobracajnicom bi se rasteretili Veternik,Futog i dalje do Backe Palanke
  • Zvekete

    03.11.2017 13:18
    To tako ide...
    ...kada ste ga naseljavali bez ikakvog plana i reda, gradili kuce vez dozvola i lupali kocice gde vam se ucinilo da lep komad zemlje.
    A sada vas vasi zaje*avaju iz fotelje.... Prokletinje.
  • ex chapman

    03.11.2017 13:15
    pucajte galija carske!
    pa to su vaši šleperi. i vaših zemljaka. sve ste usrali i sad se žalite. samo ne znam kome. vaši šleperi, vaše kuće, vaša komunalna preduzeća, vaši lokalni drmatori! i sad će se iz gradskog budžeta izdvojiti pare da se obnove kuće tim "nesretnicima". naravno sve su kuće "legalne" i "skromne" - nijedna nema preko 5 spratova. naravno - ako su dva brata u istom domaćinstvu - onda 10 spratova
  • Veternik

    03.11.2017 13:13
    Nećemo ležeće policajce želimo da se zabrani prolaz kamionima kroz Kralja Petra I. Misle postaviće ležeće policajce i postaviti znake za smanjenje brzine kretanja i rešili su problem? Ne! ZABRANA TERETNOG SAOBRAĆAJA JE PROBLEM!
  • локалац

    03.11.2017 13:07
    решење
    На сваких 20 метара улице да се постави по један лежећи полицајац.
    Само тада ће саобраћај сам да се преусмери на "два регионална, односно пут првог Б реда 12 Бачка Паланка –Нови Сад, и пут другог A реда Нови Сад – Руменка"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna